Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
bojfrauszlo napisał:
Telewizor napisał:
yhm jasne jasne na jedno miejsce milion chetnych
ja znalazlem prace wlasnie przez strone nav telefon od pracodawcy dost po tyg
kilku moich znajomyh tak samo wiec wsadz te swoje brednie miedzy bajki

wszystko zalezy od szczescia
ale widac masz jakis uraz bo ciebie pewnie nigdzie nie chcieli przyjac ani przez nav ani nawet przez agencje

jescze raz, odradzam sluchanie tych panow

Jestem realista w kwestii nie wprowadzania ludzi w błąd...
zacząłeś dobrze post polecając prace sezonową tak sądze, prawdopodobnie rolnictwo,ogrodnictwo gdzieś w Beneluxie...
co do mnie nigdy nie wyslalem żadnego CV*ani jednego, i nigdy nie wyslę, pracujac od pierwszego dnia pobytu...kazdy ma swoja drogę i pomysl na znalezienie pracy

Ps. zmieniajac pracę kilkakrotnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Telewizor)
Wiking
moe i jestes ,ja tez jestem realista ale twoje wypowiedzi sa zawsze negatywne i zniechecajace
ja pisze jak jest ,sa szanse na znalezienie pracy , nie jest to niemozliwe

prawda jest ze w kraju takim jak holandia jest latwiej znalezc prace niz w norwegii
tam biora praktycznie kazdego i to z dnia na dzien
w norwegii jest gorzej ale tez moze sie udac , i ja nie wymyslam tu zadnych bajek tylko pisze to co widze obserwujac osoby ktore szukaja pracy , na 10 osob przewaznie 6-8 znajduje ,tak to wyglada u mnie , u was moze inaczej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Telewizor napisał:
moe i jestes ,ja tez jestem realista ale twoje wypowiedzi sa zawsze negatywne i zniechecajace
ja pisze jak jest ,sa szanse na znalezienie pracy , nie jest to niemozliwe

prawda jest ze w kraju takim jak holandia jest latwiej znalezc prace niz w norwegii
tam biora praktycznie kazdego i to z dnia na dzien
w norwegii jest gorzej ale tez moze sie udac , i ja nie wymyslam tu zadnych bajek tylko pisze to co widze obserwujac osoby ktore szukaja pracy , na 10 osob przewaznie 6-8 znajduje ,tak to wyglada u mnie , u was moze inaczej

Oglądamy dziennik telewizyjny w dwóch róznych Telewizorach...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Telewizor)
Wiking
w tych linkach ktore wyzej podalem mozna wpisac: Sommerjobb albo sesongarbeid
moze akurat uda sie znalezc cos na wakacje

dodam jeszce strone: www.nav.no
od czegos trzeba zaczac ,czesto praca sezonowa moze sie zmienic w staly etat, roznie to bywa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
Telewizor napisał:
i nie radze sluchac ani brac pod uwage wypowiedzi : boj fra uszlo i heartb
zobaczycie tylko co oni pisza, wieczne wysmiewanie , podejrzewanie wszystkich o to ze sa gabrielem i upokarzanie innych

nie ma sensu wypocin takich trolow slochac
jak ktos mi nie wierzy to sprawdzcie co pisza w innych tematach
to nie sa moje wymysly ,takie sa fakty

obserwuje forum od dawna i wiem jak tu sprawy wygladaja

-------
Nie mieszaj w biednych zdesperowanych glowach bedac "dzieckiem sukcesu w N" za.... 19000nok. Najnizsza prawem dopuszczalna pensja w tym kraju w przemysle. I to rzekomo znajac angielski. Pieprzysz ogolnie znane dyrdymaly.. a Barbara dokladnie opisala swoje starania i kwalifikacje... czyli ich brak. Wolnych miejsc jest np. dzis 10 000...i co z tego??? Stoisz gdzies jak robot na tasmie i uwazasz, ze zlapales p. Boga za nieumyte nogi. Twoje myslenie jest tak plaskie, jak twoj umysl. Wart minimum socjalnego. Ktorego szczescia dostapiles po chodzeniu po dywanach... z cebulek tulipanow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
Telewizor napisał:

od czegos trzeba zaczac ,czesto praca sezonowa moze sie zmienic w staly etat, roznie to bywa

--------
Facet!! Nie gryzmol banialukow!! O tym wszystkim wie najprostszy wspinacz rusztowaniowy. Kogo ty udajesz, przed kim - Rubinie 714p udajacy Sony 4k.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
bojfrauszlo napisał:
wystarczy wejsc na strone NAV i mozna znalezc duzo ofert nawet bez specjalnych umiejetnosci

Spróbuj odpowiedzieć na te ogloszenia NAV, nawet TY z kwalifikacjami nie mial bys szans...
10 ofert i kilka tysięcy chętnych...
Wyslij CV a gwarantuje Ci ,że nie dostaniesz nawet... potwierdzenia,że je .......odczytano .

-----
Boy, daj spokoj - pojawil sie nowy expert po kilku miesiacach pobytu w N, ktory wali za 160 nok per time i placi tabele 7100,najglupsza z mozliwych.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Telewizor)
Wiking
Nie mieszaj w biednych zdesperowanych glowach bedac \"dzieckiem sukcesu w N\" za.... 19000nok. Najnizsza prawem dopuszczalna pensja w tym kraju w przemysle. I to rzekomo znajac angielski. Pieprzysz ogolnie znane dyrdymaly.. a Barbara dokladnie opisala swoje starania i kwalifikacje... czyli ich brak. Wolnych miejsc jest np. dzis 10 000...i co z tego??? Stoisz gdzies jak robot na tasmie i uwazasz, ze zlapales p. Boga za nieumyte nogi. Twoje myslenie jest tak plaskie, jak twoj umysl. Wart minimum socjalnego. Ktorego szczescia dostapiles po chodzeniu po dywanach... z cebulek tulipanow.[/quote]

tak jak mowilem , pan heart b dobry jest tylko w wysmiewaniu i upokarzaniu innych , nic nowego , zreszta mysle ze to dawny cortez , forumowy przyglup tylko utwierdziles innych w przekonaniu ze prostak z ciebie i cham

ja staram sie pomoc i podpowiedziec, ty nie znajac zadnych cennych informacji tylko wysmiewasz
ja jestem z tych 19 zadowolony ale razem z moja zona mamy prawie 40 , a dokladniej 38 bo wiem ze jestes bardzo madry i szybko do tego dojdziesz

nie jeden by chcial byc na moim miejscu i miec te grosze
i nei pracuje na tasmie ani w zadnej fabryce chcoiaz wiem ze i tak wiesz lepiej gdzie pracuje co jem i ile zarabiam

jeszcze raz dales powod do tego zeby nie brac pod uwage twoich wypocin
pozdro dla normalnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Telewizor napisał:

Czyli to jest klucz do sukcesu...portale z ogloszeniami oraz strona NAV...
...że tez Ci co tu już są w NO nie mogą znależć stalego zatrudnienia?
Ps. skoro wierzysz w Panią Basię to przecież wiesz o 3 etatach...
...obyś nie trzymał ich ,,w zanadrzu,, dla szwagrow,pociotków czy tez innych funfli...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Telewizor)
Wiking
na was dwoch to brak slow, jak dlugo czytam mn tak dlugo nie widzialem zadnych madrych informacji od was i to sie raczej nie zmieni,pewnie dziennie zarabiacie tyle co ja w msc albo w godzine ,kto was tam wie

to nie jest zaden klucz , mi sie udalo , moze komus tez
zarabiam moze i najnizsza ale nie jestem zadnym specjalista
tak jak mowilem mi wystarczy , ciesze sie z tego co mam
i tak wiem o 3 etatach ale reczyc za obca osobe nie mam zamiaru

jesli nei macie nic madrego do napisania , to lepiej zamilczcie, nie wiem ile wam placa od posta bo tylko wasza 2 udziela sie tu przez wiekszosc

ja powiedzialem to co wiem i to co moze pomoc , tak wiec zycze wszystkim powodzenia, zostalbym dluzej na tym forum ale szkoda mi czasu na bezsensowne rozmowy z takimi jak heartb (cortez1) i ten drugi , pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok